keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Valmis kukkakassi

Viime vuoden kesäkuussa aloittamani, talven ajan horrostanut, virkattu kukkakassi on viimein valmis. Viime kesän loppuun sain kassin kukkaosuuden valmiiksi ja nyt tänä kesänä virkkasin kassiin pohjan ja yläreunan sekä ompelin vuorin. Kassi kerkesi siis vielä täksi kesäksi käyttöön.


 Virkattu kukkakassi

Valmistunut: laukku 30.6. ja vuori 23.7.2013
Malli: Novita, Anne-Maija Immonen
Saatavissa: Novita Kesä 2009 / Novitan nettisivut
Lanka: Garnstudio Drops Paris, värit 17 luonnonvalkoinen ja 38 punainen
Menekki: valkoinen 150 g, punainen 50 g
Koukku: 5 mm

Ohjeessa ei oltu ihan tarkkaan neuvottu kuinka pohja ja yläreuna virkataan, joten niiden tekeminen viime kesänä jäi. Tänä kesänä kuitenkin tartuin toimeen ja sain kokeilemalla kassin viimeisteltyä. Koska kassi on kukkien vuoksi hyvin reikäinen, ei minulla siellä kaikki tavarat pysyisi ilman vuorta. Ompelin siis kassille vetoketjullisen vuorin kirpputorilta hankkimastani lakanakankaasta. Samaa kangasta käytin viime kesänä ompelemani laukun vuorittamiseen.


Kassin yläreuna on hieman alareunaa kapeampi. Tämä johtuu siitä että vähitellen kukkia virkatessani olivat kukat loppua kohden suurentuneet, kun käsiala oli löystynyt. Näin jälkikäteen ajateltuna ehkä olisikin kannattanut laittaa tuo kapeampi pää alareunaksi. Mutta kyllä tästä kapeammastakin laukun suusta eväsrasia mahtuu sisään.


Laukun toisen puolen alareunasta löytyy yksi käänteisen värinen kukka, joka syntyi kun valkoinen lanka loppui kesken. Näin ollen ei tarvinnut ostaa lisää lankaa, ja erivärinen kukka tuo lisämaustetta kassin ilmeeseen. Punainen ei ole luonnossa yhtä kirkas kuin näissä kuvissa, punaista väriä vaan on usein vaikea saada toistumaan kuvissa oikein.



perjantai 19. heinäkuuta 2013

Summer flies ja kesämekko

Suunnitelin ompelevani tämän mekon ja neulovani siihen sopivan huivi jo viime kesänä, mutta ne valmistuivatkin vasta täksi kesäksi. Eihän siinä tekemisessä pitkään mennyt sitten kun vaan toimeen ryhtyi.


Summer flies -huivi

Valmistunut: 6.6.2013
Malli: Summer flies, Donna Griffin
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Garnstudio Drops Baby Alpaca Silk, väri 7219 pistaasi
Menekki: 67 g
Puikot: 4 mm

Huivin neuloin ohjetta ohuemmalla langalla ja tällä tiheydellä siitä tuli juuri sopivan kokoinen pidettäväksi hartiahuivina mekon kanssa. Pidän huivin kuviosta ja lanka on pehmoista Dropsin Baby Alpaca Silkiä, josta neuloin myös Vitamin D -neuletakin.

  

Mekko valmistui myös 6.6. ja sen kaavat ovat lehdestä Moda 6/2010. Ohut puuvillakangas on Eurokankaan palalaarista ja mekko on vuorattu ohuella yksivärisellä puuvillakankaalla. Tein vain pieniä muutoksia kaavaan (etu- ja takakappaletta hieman pidemmäksi ja helmaa lyhyemmäksi) ja mekko istuu aivan täydellisesti. Tämä on parhaiten onnistunut itselleni ompelema vaate ja olen siitä oikein mielissäni.


Viime kesänä kankaan laatikosta esiin kaivaessani ihmettelin kuinka sitä noin tylsän värisen kankaan olen mennyt joskus ostamaan, mutta tein mekon siitä silti. Kangas on nätti vaikkakin kovin hillitty.

Valmistunut uusi mekko ja huivi pääsivätkin heti käyttöön tädin syntymäpäivillä.

 

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Cornflower-sukat

Viimeisenä matkaneuleena valmistuivat ohuet villasukat. Näitä neuloessa kävi myös ilmi, että arvioni matkan aikana mahdollisesti kuluvista langoista osui sattumalta juuri nappiin, sillä nämä sukat valmistuivat kotiinlähtöpäivää edeltävänä iltana.


Cornflower-sukat

Valmistunut: 9.5.2013
Malli: Cornflower socks, Karen Scott
Saatavissa: Ravelry
Lanka: Araucania Ranco, väri 135 harmaanvihreä
Menekki: 63 g
Puikot: 2 mm

Sukista tuli hyvin istuvat ja varren kohdalta melkein liiankin napakat. Eivät purista, mutta eivät ihan sujahdakaan kantapään yli. Nämä ovat nyt minun toiset nilkkapituiset ohuet sukat. Ensimmäisissä ohuissa sukissani ei varsinaista kuviota ollut ja näiden nyt valmistuneiden sukkien kuvioinnista pidän kovasti. Kuvio- tai pitsisukkia tulee varmasti jatkossakin neulottua.


Kiitokset ihanalle valokuvaajalleni, joka viileänä tuulisena kesäpäivänä napsi hienoja kuvia!